' Ditt liv är en konstruktion sinnet – Living Truth

Ditt liv är en konstruktion sinnet

Allt vi vet är ett koncept av sinnet i form av tankar. Kan du, på egen hand, slå hål på illusionen, är detta allt du behöver veta. I annat fall förvandlas denna text till ytterligare ett koncept som underhåller dig för en stund. När observerar dig själv kommer du att finna sanningen. Du är svaret på allt du letar efter.

Känner du igen den där känslan när du mår som bäst? Det kan vara när du sitter på ett flygplan och förundras över hur fantastiskt allt är eller när du ligger i gräset och känner hur solen värmer ansiktet. Det kan också vara tillfällen när du är fokuserad på något du tycker om. Den här känslan finns endast när du befinner dig i stunden. Om du är observant inser du också att det är samma känsla oavsett om du sitter på flyget eller ligger i gräset och det fina är att du har känslan hela tiden. En glimt som aldrig slocknar.

Men sinnets oväder bildar moln framför detta ljus och endast vid enstaka tillfällen, när vi är i nuet, kan solen lysa fritt. Hur beskriver man det inre ljuset? Vad är definitionen på ett tillstånd utan tankar? För sinnet är detta en omöjlig uppgift men alla som försökt hitta svaret kommer till samma slutsats: Du är evig. Det finns inget som skiljer dig från allt annat. Den som berättar din historia och den som planerar framtiden är en tanke du identifierat dig med. Denna tanke blir aldrig tillfredsställd och söker ständigt efter något nytt att slingra sig runt.

Du förväntas vara en bra människa från dagen du föds. På en mening har vi skapat oändligt många tankar sinnet kan slingra sig runt, allt från utbildning och tjäna pengar till hoppet om att allt skall bli bra. Trots att du saknar tydlig inriktning förväntas du göra saker som någon annan har bestämt. Du börjar tro på det och anpassar dig till reglerna så gott du kan. I tidig ålder börjar den interna dialogen och det är starten till ett liv i sinnets grepp. I den verkligheten är du universums mitt och allt runtomkring dig måste du interagera med för att komma fram. En illusion har uppstått som säger att du måste göra något för att ditt inre ljus skall lysa fritt. Fler tankar dyker upp och sinnet försöker febrilt hitta lösningen på hur du skall komma fram till känslan av välbehag. När vi är fästa vid dessa tankar missar vi hela poängen, nämligen att du redan har det du letar efter. Det går inte att hitta det du redan är och sinnet kan omöjligt slingra sig runt den inre tystnaden.

Tankarna på att du inte är ett separat Jag och att du i praktiken saknar betydelse är givetvis skrämmande till en början! Det är också en av anledningarna till att sinnet vill hitta andra svar och det får människor att sluta leta efter sanningen. Men kan du nu observera att det är ytterligare ett spår i sinnets komplexa värld? Observera det obeskrivliga inom dig och förstå att tankar aldrig kan ge dig tillfredsställande svar. Vägen till frihet är uppmärksamhet var du än befinner dig. Observera omgivningen, intrycken och känslorna för att sedan vila i tystnaden. Omfamna det oförklarliga inom dig och upplev allt i sin helhet.

När du kommit fram har du hittat ett evigt tillfredsställande svar. Resan inåt är det enda som kan få dig att förstå.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton + 9 =