' Det stora klivet är nära – Living Truth

Det stora klivet är nära

Om två veckor gör jag min sista arbetsdag efter 7 år på samma jobb. Efter det köper jag en enkelbiljett till andra sidan jorden för jag skall nämligen på dejt med solen.

Efter mycket läsning, studerande och mediterande fick jag en idé i augusti som har lett fram till det här. Jag kom till en punkt då jag inte längre kunde finna mig i att fortsätta vardagen (och livet) på samma sätt som jag alltid hade gjort. Jag har under längre tid varit intresserad av hur man själv kan vrida om i sinnet för att justera sin karaktär till något mer givande. Jag började göra något för att förändra min situation men jag hade ingen aning om vart det skulle leda till.

När man håller fokus på något bättre under lång tid kommer det en punkt då tankarna automatiskt övergår till handling. När det väl börjar ske går det snabbt framåt och jag är osäker på om det går att stoppa när det väl sätter igång. Hur som helst. Jag tog till handling för att förbättra min situation och jag hade en vision om vad jag ville göra. Vägen framåt är aldrig spikrak så det gäller att vara flexibel när man tar sig fram. Det slutade med att jag sade upp mig utan att ha någon vidare plan på vad jag skulle göra.

Det enda jag visste var att jag skulle ha det bättre och det fick kosta vad som helst. Strävan och tankarna fick hela min person att göra ett val som för några år sedan hade varit otänkbart. Så vad händer när man sagt upp sig utan att ha några planer? Jo, man går och tar en kaffe på Alkemisten och pratar med sin kusin. Han berättade att hans tjejkompis hade varit runt i hela Sydamerika på egen hand och hon tyckte det var sjukt nice. ”Pling” sa det i huvudet och vips hade jag en ny plan.

Det jag vill säga är att min övertygelse om att jag skulle få det bättre fick mig att hoppa på möjligheter som jag annars inte skulle ha sett. Givetvis började jag fundera på om det var en bra idé men samtidigt oroade jag mig inte för jag visste att det redan var bestämt. Jag kollade på nätet över ställen jag kunde jobba på och lite andra detaljer om att åka runt själv och nu vet var jag skall tillbringa den första månaden av min vistelse men därefter får vi se vad som händer.

Jag inser att jag byter ut min trygghet och säkerhet mot det jag inte vet någonting om. Å andra sidan är det bara min yttre trygghet och säkerhet som jag riskerar. Den inre motivationen och glöden är mycket starkare än innan och jag kommer också i fortsättningsvis förlita mig på den. Jag litade på den när jag började min resa och hittills känns det som att det är det bästa jag gjort. Det verkar som att förtroendet till allt man inte vet är i direkt proportion till hur lycklig man känner sig.

Sikta in dig på något, luta dig tillbaka och se vart du hamnar! <3

8 Comments

 1. Va spännande! Ska bli kul att följa din resa. 2008 sa jag upp mig från mitt jobb och sålde min lägenhet och åkte till Australien själv. Mitt bästa val någonsin! Nu är jag lite i samma sits igen… sjukt less på mitt jobb. I januari tänker jag söka tjänstledigt för att driva eget företag… men jag vet inte exakt vad min plan ska vara. Denna gången kan jag dock inte fly landet eftersom pga man och barn. ????
  Lycka till på ditt äventyr!

  1. Hej Alexandra!

   Tack för att du delar med dig! Det ger mig inspiration till att bara fortsätta. Det är en sån lättnad när man bestämt sig för att sluta/tjänstledigt. Jag önskar dig all lycka till med ditt företag och se för sjutton till att det är något du älskar!

 2. Underbart! Jag skulle ha gjort exakt samma sak om jag inte hade familj ☺️. Vi åkte istället som expats hela familjen i 2 år till Asien.

  Om några år är det dags för nästa äventyr om jag får som jag vill.

  Stort lycka till!!

  1. Tack för din kommentar, Lisa. Jag kan inte längre sitta ner och blunda för vad som händer. Det är dags att vi människor börjar placera våra hjärtan i rampljuset!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 − 11 =