Det finns miljoner sätt att ta sig fram

Gå till skolan, gå gymnasiet, läs på universitet, skaffa jobb, partner, och någonstans att bo. Åk på semester en gång om året och se till att var en bra människa. Följer man dessa enkla steg har man en säker och trygg framtid.

Det är i alla fall bilden de flesta har av framgång och man tror också att vägen leder till minst problem. Följer man den vägen är man nästan garanterad ekonomisk trygghet och “ett bra liv”. Men hur många är det som gör detta enbart av egen vilja? De allra flesta planerar inte sin framtid utan det blir som det blir. Det var en slump att man hamnade på det där jobbet och det var en slump att man leddes in på vissa spår eller så började man läsa den där utbildningen för att ens föräldrar tyckte det. Vi tycks tro att det bara finns en väg att gå och det är genom skolan. Vill man inte plugga så tar man första bästa jobb för att få in pengar. 

Om man inte trivs med det man gör finns det en risk att man någon gång kommer fråga sig själv varför man är där man är. I de flesta fall ignorerar man frågan, låtsas som att allt är bra och fortsätter som vanligt. Har man tur börjar man ifrågasätta lite mer och kan i bästa fall ändra på sin situation. Men tyvärr verkar det vara accepterat att plåga sig igenom livet med ett jobb man inte trivs med, dålig hälsa, stress och inre konflikter. Man intalar sig själv att man måste stå ut tills den dagen ett annat jobb dyker upp, tills man får vara ledig eller att pensionen skall komma.

Men det finns andra alternativ. Faktum är att det finns oändligt många alternativ och det går att göra slumpen till sin bästa vän. Har man inga drömmar eller planer för framtiden kan man hamna precis var som helst men om man istället strävar mot något kommer man vara mer noga när slumpen dyker upp. Slumpen kommer alltid att komma men om man inte vet vad det är kan man inte använda sig utav den. Det enda man behöver göra är att veta ungefär åt vilket håll man vill gå, slänga sig ut i det okända och lita på att slumpen kommer leda en rätt. Det tycks vara en naturlag som alltid fungerar med 100% exakthet. Vet man vad man vill och litar på att slumpen arbetar för dig kommer det dyka upp möjligheter som är för bra för att få kallas för slump. När dessa möjligheter dyker upp kommer det se ut som rena turen och det går inte heller att förklara varför man hade sån tur.

Men det började inte där. Det började med att man själv ville någonting, strävade mot någonting och sedan fick man tur. Tur är ingenting man får utan det är något man förtjänar. Skillnaden på världens bästa hockeymålvakt och en vanlig målvakt är att pucken tycks alltid studsa stolpe ut istället för stolpe in. En bra målvakt ser ut att ha mer tur än andra men sanningen är att han förtjänar den och varför det är så kan ingen riktigt förklara förutom att det fungerar!

Det finns bara en väg att gå om man inte vill ångra sig i slutet av livet och det är sin egen väg. Strävar man efter att gå sin egen väg kommer slumpen alltid att vara din bästa vän.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *