' Det finns inget att vänta på – Living Truth

Det finns inget att vänta på


Jag träffar allt för många människor som väntar på rätt tillfälle och jag träffar allt för många människor som påstår sig sakna tid. Om du ifrågasätter dig själv så inser du att det är endast dina rädslor som står mellan dig och det du vill göra. Jag förstår att rädslor är en stor faktor men snälla, vi kan väl i alla fall vara ärliga och erkänna att det är rädslor? Här kommer tips hur du på egen hand kan se att det faktiskt bara handlar om rädslor.

Vad drömmer du om?
Börja med att identifiera vad du vill göra. Det är lätt att Herr “Om” och Fröken “Men” dyker upp när vi tänker på vad vi vill göra och det beror på att vi inte tar uppgiften på allvar. När du tänker på vad du vill göra så skall du göra precis det och inget annat. Resten tar vi sen. Vad vill du göra varje dag för resten av ditt liv? Vill du äta vattenmelon? Hoppa hopprep? Dricka champagne eller åka skidor? I början kommer dina drömmar att vara lite luddiga men det gör ingenting, de justeras automatiskt efterhand när du börjar agera. Du behöver ett tema eller i alla fall en riktning åt vilket håll du vill gå men framförallt fundera på hur du kan bidra.

Om du inte vet vad du vill göra så är det ingen idé att börja tänka på de praktiska detaljerna.

Vad är det värsta som kan hända?
Här kan du gräva djupt och verkligen lysa på det som hindrar dig från att börja leva som du vill. Låt oss säga att du älskar papaya mer än allt annat. Allt du drömmer om är att åka till Papayaland och lära dig mer om denna utsökta frukt men för det måste du spara ihop pengar för att kunna ta dig dit. Du gör en snabb uträkning att du behöver spara pengar i ett år innan du kan boka en biljett. Här måste du fråga dig själv varför du skall behöva vänta så länge. Platt-tvn som står i vardagsrummet är säkert värd en halv flygbiljett och om du ser dig om så har du mängder av prylar som du gärna skulle byta ut mot papaya. Är du inte beredd att offra något för att leva drömmen så räkna inte med att frukten kommer ramla ner i huvudet på dig. För att det skall ske måste du först befinna dig under ett papayaträd.

Vad är det värsta som kan hända om du säljer dina prylar? Att du behöver köpa nya? Behöver du verkligen dina prylar? Om du inte är beredd att byta ut det du har så kommer du aldrig få uppleva något annat heller. För att göra nya saker måste något gammal försvinna och i grunden handlar det om dina prioriteringar.

Tänk inte på sen och tänk inte på att avsluta det du börjat med. För vissa känns det bäst att börja leva drömmen vid sidan av sitt vanliga liv, d.v.s att använda sin fritid på bästa sätt. Andra tröttnar helt och förändrar allt under relativt kort tid. När du vet vad du vill så behöver du inte veta hur det skall gå till, det tar bort fokus från viktigaste. Du behöver bara veta vad du vill göra, resten kommer att sköta sig själv.

Ta steget!
Om du tar det första steget genom att börja leva mer som du önskar så är du garanterad en framtid full av glädje. Personligen hade jag aldrig gjort ett aktivt val mot några mål eller drömmar innan jag vaknade och det resulterade i att nästan hela min omgivning behövdes bytas ut. Det är sannolikt att även detta gäller dig men se det inte som något negativt, se det som ett fantastiskt tecken på att du är på väg åt rätt håll.

Du vill vara så säker på hur du vill leva ditt liv att du är beredd att offra allt du äger och har. Är du inte beredd att ge upp det du har eller om du inte hittar ett sätt att kombinera nuvarande med din dröm så är din dröm inte tillräckligt stor. Faktum är att om viljan finns där så kommer du hitta lösningar för att ta dig fram, oavsett om du hamnar på gatan. Är din dröm större än riskerna så kommer universum att presentera lösningar för dig. Det finns inga undantag. När du säger att du saknar tid eller pengar så gör en extra koll mot dig själv och fråga vad det verkligen handlar om.

Du kan möta dina rädslor från två håll: antingen genom att ha en förbannat stor dröm eller att se rädslor för vad de är. Rädslor finns inuti ditt huvud, ingen annanstans. En kombination av båda är att föredra.

Börja nu!
Om du börjar mata ditt sinne med tankar om framtid eller om du behöver googla nödvändiga saker så börja nu! Vad det än är du behöver göra för att ta dig närmare din dröm så se till att göra något litet redan nu. Din dröm bör alltid befinna sig längst fram i tankarna, alla tider på dygnet. Om du vet med dig att du gör något litet varje dag som tar dig i rätt riktning så kan du ”slappna” av, du är på väg åt rätt håll. Du behöver inte oroa dig. Många små saker leder alltid till något större och att göra något litet varje dag under 20 år kommer ge bättre resultat än om du ägnar 15 timmar om dagen i ett år för att sedan ge upp.

Oavsett om du vill bli papayaexpert eller en Buddha så kommer meditation i någon form att hjälpa dig. För dig som gillar att utmana dig själv så är en Vipassana-kurs utmärkt, annars kan du läsa min guide om hur du börjar på egen hand. Underskatta inte meditation oavsett om det är på ett center eller i ditt eget vardagsrum. Det är också viktigt att du inte stressar med dina drömmar och mål för när du väl kommit fram så inser du att det ändå inte var svaret.

Det viktigaste är att du njuter av stunden som den är genom att göra något som du älskar och som dessutom kan vara till nytta för andra.

 

 

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

11 + 13 =