Det finns bara en som förstår dig

Vi suktar alla efter kärlek, trygghet och förståelse. Vid tillfällen när allt verkar gå åt skogen, är behovet av en trygg och stöttande person stort.

Vanligtvis går det lång tid mellan stora livshändelser och vi undviker helst att tänka på sådana saker för man kan ju ändå inte göra något åt det. Men att inte kunna göra något åt det betyder inte att ignorans är det bästa alternativet. Det bästa alternativet är att omfamna livet och förstå att det inte går att fly från elände, utan det är ytterligare ett tillfällen att lära sig något.

Men vad händer då när man känner sig ensam och allt känns hopplöst? Hur vi hanterar detta beror på våra tidigare erfarenheter och om vi har ”tränat” på hur det känns när allt försvinner. Att vara i en ond spiral av elände är inte att träna på att må dåligt utan det är snarare bristen på förståelsen om att man har ett flyktbeteende. Då allt i universum kommer tillbaka så finns det en anledning till att man stöter på samma saker om och om igen; så länge du gör samma saker kommer livet se likadant ut och när verkligheten kollapsar får du svaret på om du har tagit hand om dig själv. Om något är svårt att hantera är en förstående person allt man behöver och den personen kommer alltid att vara du. Du är den som kan guida dig genom mörkret, du är den som ger dig det inre lugnet och du är den som hjälper dig när inget finns kvar.

Det kommer en dag, om du inte aktivt söker dig till sanningen, då du är tvungen att möta döden. Hur rustad är du för att upplösas i ett ensamt och evigt tomrum? Din natur är ett evigt tomrum och om du lättar på ignoransen kan du se igenom illusionen av en separerad individ. Vad vi vet, så är människor de enda som kan se verkligheten för vad den är och när detta sker finner vi allt vi har letat efter. Kärlek, värme och glädje. Plötsligt ser vi miraklet för vad det är, plötsligt ser vi att allt vi har gjort, har vi gjort i onödan. När allt kommer omkring så finns det bara en sak som betyder något och jag lovar att det inte har med stress eller pengar att göra.

Du förstår intellektuellt att kärlek och närhet är viktigast men troligtvis har du blivit lärd att bortse från detta och istället fokuserat på något vi kallar för ”karriär”. Allt som människan har hittat på kommer aldrig göra dig tillfredsställd. Det eller den du letar efter är din sanna natur, du letar efter dig själv. Så länge människan har funnits har de letat efter något annat än det som finns här och nu. Genom evolutionen har måsten och obligationer gjort att vi har glömt bort vilka vi är. Alternativet ”karriär” finns fortfarande kvar men om du är intresserad av riktig lycka, på lång sikt, så kommer du se att karriär endast leder till en återvändsgränd.

Lev din natur och förstå att precis allt vi gör eller skapar är temporärt.
Så vad är viktigast för dig?

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *