' Det finns alternativ om du letar – Living Truth

Det finns alternativ om du letar

Sitter du fast och hittar ingen väg framåt?

När man upplever sin livssituation som låst beror det på att man inte ser andra alternativ. Det som finns runtomkring uppfattas som permanent och verkligt, man blir passiv och väntar på att en öppning skall komma. I värsta fall tappar man humöret och tror att det är omständigheter som gör att man sitter där man sitter.

Norden eller Sydamerika, vi människor fungerar på samma sätt när det kommer till hur vi uppfattar världen. Givetvis uppfattar vi världen olika men våra beteenden grundar sig i hur vi tror att världen fungerar. Nu när jag ägnat en tid åt meditation och mitt eget sinne förstår jag mer hur det fungerar och då vet jag även att alla sinnen fungerar på samma sätt. Vi har en superintelligent hjärna men vi glömmer bort att den styr oss för det mesta och inte tvärtom, vi är inte speciella även om vi gärna vill tro det. På ett ytligt plan har saker mening, betydelse och mål men kan vi se den andra sidan av myntet så finns det inget som heter blodigt allvar.

Pratar man med människor om deras vardagliga utmaningar eller kanske större sådana så inser man att mycket har pågått under lång tid. Många går runt med samma gnagande känsla i flera år utan att göra något just för att de tror att de inte kan. Men problemet i sig är inte problemet, utan det är avsaknaden av handling som gör att problemet kvarstår, man missar att det finns alternativ. Sinnet älskar att komplicera saker, allt från vad man skall äta till allt man inte tycker om. Ett otränat sinne tycker helt enkelt att stunden just nu är för tråkig men samtidigt vägrar den att göra allt för stora ändringar. (sjukt, jag vet!)

Problemet är att vi kollar på vår nuvarande livssituation, hur vi mår och vilka utmaningar vi har för att sen lista ut hur vi skall komma vidare. Många försöker gå under problemet, eller över, eller runt… Nej, det som fungerar är inte att tackla nuvarande problem utan man måste hitta nya lösningar för att komma vidare. Man löser inte problem genom att försöka stånga sig igenom eller skylla på dem, man löser problem genom att ta andra vägar. Genom att lägga fokus och energi på det man vill göra istället för det man inte vill, skapar man sig nya sätt att ta sig fram. Med rätt fokus och strävan försvinner gamla problem spårlöst och det man vill göra blir allt tydligare. Det låter som rena magin men om man slutar lägga fokus på problem så finns det ingen som vet att de finns – var skall problem ta vägen om ingen bryr sig?

Det vi fokuserar på kommer vi få mer av och det är inget jag själv har hittat på. Detta har varit känt i flera tusen år men tiden börjar komma då fler och fler förstår hur värdefullt det kan vara. Vi kan göra vad vi vill men först måste vi förbereda oss själva på att kunna ge till andra. Så fort du börjar ge kommer din omgivning att ge tillbaka, inte tvärtom.

Meditation och viss motion är de enda verktygen vi behöver för att sluta fokusera på det som inte gynnar oss.

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 2 =