' Därför sitter du fast – Living Truth

Därför sitter du fast

I fantasin vi alla föds in till har vi fått lära oss att vi måste göra något för att få ett bra liv. Har du tänk på hur mycket tid du har för dig själv varje dag?

Från det att vi börjar skolan tills att vi blir vuxna spenderar vi den största delen av tiden till något som inte har med oss själva att göra. Jag har inte mött någon som haft den traditionella skolan som hobby. Möjligtvis fanns det något enstaka ämne som var roligt och även några kompisar men i stort var det mest en 10° uppförsbacke.

Detta fortsätter in i arbetslivet, ibland kan det vara spännande men utöver skola eller arbete har vi ingen energi till att göra något annat. Om du dessutom skall ta hand om din kropp via träning, laga mat och hinna ”slappna av” så förstår du att tiden till att vara kreativ är minimal när vi lever som vi gör. Det finns tjänster och produkter till allt som gör att vi kan spara tid men ändå får vi ingen tid över till att uppleva riktig harmoni. Självklart finns det harmoni och lycka när vi lever på detta sätt men det är vid enstaka tillfällen och det är alltid något vi strävar efter, inget vi upplever naturligt. Om du råkar bo i Sverige har du 5 veckors semester, i annat fall skall du vara glad om du kan ta 2 veckor om året. Två veckor kan låta lite och jag håller med, det är otroligt lite fritid man har som människa. Fem veckor är bara bättre om vi jämför med andra länder men ändå är det på tok för lite. Var försvann friheten?

Det betyder att om vi inte börjar tänka så har vi i snitt 4 års ”frihet” under ett helt arbetsliv räknat på 40 år. Låt oss ta det igen. På 40 år har du 4 års egentid och då har jag räknat med de sista två veckorna på varje semester som består i ångest för att gå tillbaka till jobbet. För att göra det ännu tydligare betyder det att du spenderar ca 36 år av ditt liv, exklusive skola, på helt onödiga saker. Jag har inte räknat med all tid du ligger i soffan och kollar på tv eller scrollar igenom Facebook. Det jag vill säga är att om du ändå är här för att fördriva tid varför kan du inte fördriva tiden med något som du älskar? Jag vet inte om du har förstått det ännu men du kommer att dö. Du vet inte när men du vet att du kommer dö. Det finns ingen säkerhet och det finns ingenting som kan stoppa dig från att dö och jag lovar att gå till ett arbete som du inte brinner för kommer ändra på det. Döden du väntar på kommer ta allt ifrån dig och tiden du ägnat på att göra dig själv olycklig kommer du aldrig få tillbaka.

Det här är verkligheten för många människor, även om det håller på att ändras så är det fortfarande en aktuell verklighet. All tid du lägger på arbete och att gå andras ärenden kommer aldrig göra dig lycklig men du har fått lära dig att det är såhär det skall gå till. All den tid du lägger på arbete tröttar ut din kropp och ditt sinne att du inte kan tänka på något annat än nästa helg eller semester. All energi du lägger på det du inte tycker om hindrar dig från att vara kreativ. När du är trött, utsliten finns inget utrymme för att lägga fokus på det du tycker om. Från dagen du föddes har du blivit placerad på ett tåg som går runt i cirklar, utan slut. Det är inte ditt fel och det värsta är att du har säkert svårt att se det om du inte väljer att hoppa av tåget. Men nu har du i alla fall ett svar på varför du inte orkar göra det du skulle vilja göra, du har ingen energi. Du lägger din energi på alla ”måsten” som ditt sinne talar om för dig att du måste och detta skapar irritation som du projekterar på dina medmänniskor. Sanningen är att det finns inga måsten! Det finns ingenting du måste göra för att ha det bra och det finns ingenting du kan göra för att få det bra. Om du utgår från perspektivet att ditt liv saknar betydelse och att du snart skall dö, varför väljer du att fortsätta sabotera för dig själv? Varför väljer du att plåga dig själv med saker som ändå inte spelar någon roll? Alla måsten talar om för dig att du inte kan och du tror på det för att du saknar energin till att tänka på ett annat sätt. Så länge du fortsätter som du gör kan du aldrig få uppleva något annat.

När du hoppar av tåget kommer du förstå varför du väntade så länge.

2 Comments

  1. Så sant. Vi måste inte göra någonting överhuvudtaget. Att vilja göra något innefattar framtid. Framtiden existerar inte. Det är bara inbillning. Det är fantastiskt att låta det sjunka in, att ingenting existerar utanför nuet!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 + 18 =