' Därför kommer lyckan inifrån – Living Truth

Därför kommer lyckan inifrån

Jag vet att du har hört det innan men vad menas egentligen när någon säger att lyckan kommer inifrån?

Först vill jag nämna mitt inlägg om meditation som fick så bra respons. Underbara människor hör av sig och säger att de skall ge det en chans och det glädjer mig. Du kommer inte ångra dig.

Vi har blivit tränade att tänka på ett visst sätt sedan barnsben. Jag fick också lära mig att man skulle ta skolan på allvar, vidareutbildas, ha ett bra (läs välbetalt) jobb. Men vad händer när man gjort allt det där? Vad händer om man lyckats skaffa sig ett bra jobb, familj och en lägenhet/hus? Ingen talade om för dig vad som skulle hända sen! Tro det eller ej, men livet fortsätter, om du har tur, långt efter att du levt upp till förväntningarna.

Nu sitter jag och fnissar eftersom det är fantastiskt att nästan alla människor delar den här bilden om ett bra liv, eller åtminstone vad det är som leder till att man ”lyckas”. Har du, precis som jag innan uppvaknandet, suttit fast i ekorrhjulet så inser du också att den där lyckan aldrig kommer. Visst, det är kul att gå på fest ibland och det är trevligt med en charterresa ett par gånger om året men kom igen, är det allt? Vi har alla olika bilder av framgång men tyvärr har vi fått lära oss att det betyder pengar och lyx. Den idén är också svår att bryta sig loss ifrån då vi ständigt påminns om att det är pengar vi behöver.

Inom dig finns allt du vill ha och allt du saknar. Jag förstår att det är enkelt att tro på idén om att något utanför dig själv skall göra dig glad. Om du bara ”…” först, så kan du sen göra vad du vill. Jag provade detta under många år men jag blev aldrig hundra procent lycklig. Jag vet inte hur det är med dig men jag önskar att vara lycklig hela tiden, inte bara ibland. Jag vet att det är möjligt men vägen dit går tvärtemot allt vi fått lära oss. Lycka kan aldrig komma utifrån, det är omöjligt. Du får gärna försöka ett tag till men det som skall göra dig lycklig upphör aldrig. Det kommer alltid något nytt. Det finns alltid något nytt att testa. När jag insåg att hemligheten ligger i att vara blev det självklart att det är såhär det skall kännas. Mystiker, och andra stora tänkare genom tiderna, har pekat på detta under flera tusen år. Det jag försöker beskriva finns inom dig men ingen annan än du kan hitta det. Vilken väg du väljer är upp till dig men om du tror att du skall hitta det genom att uppleva nya saker eller köpa nya prylar så jagar du din egen svans. Jag hoppas att jag inte gör dig besviken men det finns bara en väg till evig lycka och den lyckan finns redan hos dig. Hela tiden. Problemet är att sinnet saknar tålamod! Ditt jobb är att besegra sinnet och uppleva nuet i sin helhet. Det kanske låter flummigt och tråkigt men det är nödvändigt för nästa generations människor om de önskar fortsatt liv på jorden.

Här kommer en utmaning
Nästa gång du hör någon säga att lycka kommer inifrån, ta det bokstavligt. Det betyder att du för ett tag ignorerar den yttre världen för att istället ha din uppmärksamhet i kroppen. Självklart kan du interagera med andra objekt och människor men behåll din uppmärksamhet inom dig. På detta sätt övar du dig att leva från insidan ut. Det här har du aldrig fått lära dig i skolan men om du behåller uppmärksamheten i kroppen kommer du märka att energin inom dig är början på allt. Det oförklarliga inom dig är lycka i sin renaste form och det är ett misstag att ignorera det. Detta okända är helt oberoende av pengar, tankar och karriär. Nu har jag bara en sak att säga innan vi avslutar:

Lycka kommer inifrån.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − 16 =