Börja ge – steg för steg

Så du har förstått fördelarna med att ge men är osäker på hur du skall börja? Vilken tur att jag har kommit på en massa tips som tar dig vidare!

För att du skall kunna få något måste du först ge. Det går att gräva djupt i ämnet om varför det är på detta vis men i grunden är det ganska simpelt. Allt som händer i universum är en reaktion på en reaktion och allt du gör kommer du få mer av. Ju mer du ger desto mer kommer du få tillbaka, ju mer du tar desto mer kommer livet att ta ifrån dig. Hur vet man att man gör rätt? Känn efter hur du mår. Har du bra känslor så betyder det att du gör rätt och är på väg åt rätt håll. Känns det negativt så är du inte i linje med vad du själv vill. Dina känslor kommunicerar med dig konstant och om du lär dig att lyssna så vet du vart du är på väg. Om du lär dig att lyssna kommer du sluta ljuga för dig själv och börja inse vad som är bra för digriktigt.

Vad vill du ha mer av? Vill du ha mer glädje, humor, vänner eller något helt annat? Vi antar att du vill ha fler goda vänner som du kan diskutera dina intressen med eller få inspiration att följa dina drömmar. Det är enkelt att vänta på att någon skall dyka upp genom att bara tänka på det men vi vet nu att tankar utan handling är värdelösa. I det här steget kanske du fortfarande undrar vad det är du behöver göra och nu kommer svaret: Du behöver inte göra något. Du behöver vara något. Shakespeare tolkade detta med sitt berömda citat ”To be or not to be, that is the question”. För att vara något krävs det att man ändrar sina vanor och programmerar in nya beteenden. För detta måste du såklart göra något men eftersom allt görande har sitt ursprung i varande så behöver vi utgå från vem du är. Vill du ha goda vänner som stöttar måste du först vara en god vän som stöttar.

När du vet vad du vill ha och hur du vill bli behandlad är nästa steg att börja se möjligheter till att vara det som du önskar att få. Så fort du ser ett tillfälle att göra någon annan glad, stanna upp och observera detta tillfälle. Om du dessutom vågar ta tillfället i akt att göra personen glad så ta chansen! Om du inte har modet uppe än så observera möjligheten som gavs och vänta på nästa. Har du hittat 1 möjlighet till att göra någon glad så kommer du garanterat att hitta fler. Det är det vi vill uppnå, vi vill hitta möjligheter flera gånger om dagen till att göra någon glad. Observera alla tillfällen som ges och på så sätt kommer du få nya tillfällen och på sikt kommer du också våga ta till handling.

Efter en tid ser du snart många möjligheter varje dag till att göra något bra för någon annan. Nu är det dags att börja agera och gå efter magkänslan. I början kan man tänka ”ska jag?” och för varje gång man säger ”ja!” så blir det mer naturligt. På sikt behandlar du alla i din omgivning på ett ypperligt sätt och du kommer märka att folk behandlar dig minst lika bra. Det viktigaste i den här processen är att inte förvänta dig något tillbaka. Ge aldrig mer än vad du är villig att förlora. Det spelar ingen roll om du ger något litet, bara det kommer från dig och att du menar väl. Processen ligger i att ge något varje dag under lång tid och snart har du förvandlat dig själv till en person som ger till andra, det hela sker automatiskt.

När du sakta börjar ge till andra och på så sätt förvandlar dig själv så kommer du garanterat stöta på människor som du inte trodde fanns. Ge det du vill ha mer av, oavsett vad det handlar om. När du ger kärlek till andra så ger du kärlek till dig själv. Det är den enda vägen som leder fram till att må bra och känna harmoni. Var det du vill vara och ge det du vill få. Och jag kan säga det redan nu så slipper du grubbla: Pengar kommer aldrig ge dig det du vill ha.

Du behöver ingenting för att vara.
Du behöver ingenting för att ge.
Allt du är får du mer av.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *