' Bli bekväm med att se långsiktigt – Living Truth

Bli bekväm med att se långsiktigt

Framme i Chile efter en del strul! Det första planet hann ut över Atlanten innan det fick vända tillbaka till Madrid på grund av tekniska problem. Vi fick ta in på hotell och göra ett nytt försök dagen efter. Totalt spenderade vi 44 timmar på resande fot. Hotellfrukost och lunchbuffé är ett utmärkt plåster på såren 🙂

Lite jävlar anamma
Jag minns en dag när jag satt i bilen på väg till jobbet hösten 2016. Jag minns inte vad som ledde fram till ögonblicket men det var säkert en kombination av att vilja expandera och göra något annat. Jag hade börjat läsa böcker och på riktigt börjat ifrågasätta livet och hur vi väljer att leva det. Det bubblade i kroppen och till synes från ingenstans utbrast jag ”Jag skall göra vad fan jag vill!” Jag skrek mig nästan till vansinne över att vi lever som vi gör men framförallt att jag fortfarande gick med på det. Jag slukades upp i en känslostorm över det förflutna, det nuvarande och den oskrivna framtiden och jag förstod att ingen annan bestämmer var jag skall befinna mig när den väl kommer.

Alla insikter och händelser är avgörande för att putta livet framåt men vissa upplevelser puttar inte bara livet framåt, dem ändrar även riktning. Det är helt OK och även hälsosamt att bli riktigt förbannad och fylld av ”Nu jävlar” om intentionen är för ditt eget bästa. Faktum är att det behövs en riktigt spark! En riktig spark från insidan som vill slå sig fri från allt motstånd som byggts upp i kroppen.

Tid slutar spela sin roll
All revolt uttrycker sig olika men källan är alltid den samma. I och med mitt första uppvaknande samma år, tillsammans med andra insikter, förstod jag att tiden inte bara var en illusion utan den var helt ointressant. Det kommer en punkt då tid tappar all sin makt och du slutar bry dig om vad den kommer att ge dig.

Under den här perioden i mitt liv var allt redan klart även om det var svårt att tro när man kollade på alla yttre faktorer så som jobb, ”fritid” och ekonomi. Men på insidan hade något nytt och fräscht börjat lysa som jag aldrig igen skulle förneka.

Planera, tänk eller önska – det spelar ingen roll
Din inre kärna brinner av kreativitet och tillväxt men utan insikter eller interna sparkar är det svårt att se för dig själv. Insikter, upplevelser och lite jävlar anamma kan plocka bort lager av moln som skymmer ditt inre. Praktiken ser ut på samma sätt även om du inte ser ljuset. Ljuset finns där inom dig vare sig du är medveten om det eller ej och oavsett ditt nuvarande sinnestillstånd.

Med detta sagt är det bra om du kan ifrågasätta din tro på tid. Saker kommer att hända och det kommer garanterat inte gå som du planerat men det kommer alltid bli precis som du önskat. Se framåt och föreställ dig hur du vill att ditt liv skall vara och vad du skall göra.

Rätt fokus
Ge upp tänket att du skall ha pengar så att du kan köpa saker som gör dig lycklig. Fokusera enbart på vad du vill göra, vad du tycker om och vad du vill dela med dig. Då tid slutar existera förstår du också att allt som finns händer här och nu. Du slutar bry dig om det du önskar ha i framtiden, du förstår att du kan endast ha det nu. När du börjar göra det du älskar och är fri från förväntningar så har du lärt dig konsten att leva. Praktiken fortsätter hela livet och kultivera kärlek blir det viktigaste vi kan ägna oss åt.

Resultaten kommer!
Om du bestämmer dig för att du kan vänta i 1000 år för uppleva sann frid och kärlek så har du i samma stund tagit bort allt motstånd som hindrar dig från att ha det just nu. Du ser, sann lycka och harmoni finns inte i objekten du kallar för ”mina”. Sann lycka och harmoni är inget du kan skaffa dig det är något du redan är.

Jag har tänkt och praktiserat detta under ett par år och jag ser med stor klarhet vad det har inbringat. Kärlek, glädje, kreativitet, hopp om framtiden och ett djupt accepterande av stunden är vad som verkligen räknas. Detta leder till en mängd materiella fördelar och upplevelser men som komiskt nog inte spelar någon roll för kärlek och lycka.

Sann lycka och sann harmoni är inte längre en idyll. Det är på riktigt och du kan leva det.

Lämna en kommentar eller varför inte önska ett ämne? Det hade varit kul tycker jag 🙂

Much love

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 − 5 =