' Bjud in högre makter – Living Truth

Bjud in högre makter

Tillslut kommer dagen då allt som syns och hörs är Gud.

Bjud in Gud
Den som vandrar tillräckligt länge på den spirituella resan kommer förr eller senare att uppleva en rymd-lik dimension som vilar i (och är) vår essens. Detta oförklarliga, men ack så närvarande, förvandlar människor från vilsna följeslagare till öppna varelser som önskar få dela kärlek med allt som existerar. När vi som individer förstår att det är en större makt som styr kosmos så kan vi också börja reflektera och släppa taget om vår egen limiterade kontroll. Lustigt nog har vi lika mycket kontroll över våra liv som vi har över hjärtats bultande slag. Det vill säga: vi kan anstränga oss eller kämpa emot så mycket vi orkar men det som är dömt att hända kommer alltid att hända.

Att bjuda in Gud till sitt liv är att erkänna livets mysterium och ändlösa skönhet. Vi människor är här för att ge upp allt vi har samlat på oss, vi är här för att dö, det finns ingenting vi kan ta med till andra sidan. Den spirituella resan siktar mot att ge upp allt innan kroppen försvinner för att på så sätt upptäcka Guds närvaro här och nu. Vi behöver inte vänta på den slutgiltiga befrielsen för att ta del av Guds nåd utan det är snarare Guds nåd som gör att vi bli intresserade av spiritualitet från första början. Det är något som drar oss till att börja söka efter fred. Något vill bli hittat lika mycket som vi vill hitta.

Fördelen med att bjuda in Gud
Ett kort förklaring är: Den som placerade dig här, den som gav dig alla dina upplevelser, den som såg till att du föddes – Han/Det får också se till att reda ut situationen. Faktum är att den högre makten reder ut sig varje stund av livet på ett högst ypperligt och sammanhängde vis. Är vi fyllda med obehag och smärta så finns där ett syfte och som du säkert har fått erfara många gånger själv: obehag förvandlas till lycka och lycka förvandlas till obehag. Problemet är snarare att vi glömmer bort våra olyckliga dagar när vi mår som bäst och vi glömmer bort våra lyckliga dagar när vi mår som sämst men där emellan ser vi ut att vandra.

Poängen med att överlämna allt till högre makter är att på sikt kunna bli ett med det som tittar på när livet går från ljus till mörker och från mörker till ljus. Om detta vittne inte tas personligt så blir det klart att vittnet är det enda som inte påverkas av det som kommer och går. Detta stilla är i sig själv befrielse från fantasi och självskapt lidande. Den du är behöver ingenting extra för att känna sig fulländad.

Vad det än är vi bär på så finns det ingenting Gud inte kan ta emot. Kalla det för ett evigt energifält eller kalla det för Gud men detta säger inte nej till någonting. Du kan med ett gott hjärta överlämna allt till en högre makt. Ge upp och ge bort allt som finns mellan dig och kärlek, ge upp dina problem och din oro till det enda som är villig att ta emot det. Du är ändå redan älskad och ingenting du gör påverkar kärleken som omfamnar dig. Du behöver inte ens tro på en Gud för att ge upp, gör det ändå, med hela ditt hjärta och du kommer att uppleva ett energiskifte, om än ett subtilt sådant. Guds nåd hjälper dig att släppa taget för att finna nåd. Släppa taget och låta gå är vägen till läkning, klarhet och kärlek vilket också betyder att släppa taget om sig själv. Släppa taget om sina försök till att klura ut framtiden och istället låta framtiden dra oss dit vi behövs. Du ser, motstånd finns bara i nuet och det är motstånd som håller oss borta från det vi egentligen söker: kärlek och frihet. Att överlåta sig själv och sina bekymmer till högre makter hjälper alla oavsett var de befinner sig på den spirituella resan.

Vad är meningen att överlämna sig till högre makter?
Den som vill gå bortom livets cykler av lidande måste erkänna att det finns en makt större än en själv. Denna utveckling sker naturligt och sedan, med nåd, kan den personliga viljan, önskningar, drömmar och problem överlämnas åt detta eviga fält. Anledningen är enkel: för att uppleva evigheten behöver man ta bort det limiterade som finns i vägen. Egot är hindret till Guds närvaro och kärlek.

Att överlämna sig själv eller att bjuda in högre makter betyder helt enkelt att inte ta sig själv som livets mittpunkt. Att leva i det okända dag ut och dag in öppnar porten till himlen. Hängivenhet till det okända kommer på sikt att befria en människa från illusion och falskhet och ljus förvandlas till den enda sanna verkligheten.

Böner, meditation, självutfrågning och kontemplerande är alla sätt för att förbereda nervsystemet till en ny verklighet. Vi kan inte åstadkomma detta skifte, vi kan endast förbereda jorden. När tiden är inne så kommer Sanningen att göra sig till känna och när det sker så är det tack vare Guds nåd och inte våra egna ansträngningar.

Var lycklig. Allt är som det skall och du är alltid omfamnad av livets kärlek.

Släpp taget och upplev harmoni här och nu.


Skriv till mig på Facebook (där kan ni också Gilla sidan), kommentera här nedan eller börja en praktik av självutfrågning

Be happy!Läs också:


Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 3 =