' Begär är inte alltid din kompis – Living Truth

Begär är inte alltid din kompis

Ibland önskar man att vissa stunder aldrig skall ta slut!

De flesta tycker om att krydda livet med något extra. Det kan vara vad som helst från det lilla till en längre resa.

Njutning och lidande finns överallt men vi tycks värdera njutning mer än lidande. Vi försöker undvika lidande och istället vänta på stunderna då vi kan unna oss något extra. Vi väntar på att något bra skall hända och vi säger till oss själva att om vi bara står ut lite till så kommer vi snart få en stund av njutning. Vi väntar och vi väntar, njutningar kommer och går men det händer liksom inget mer än så. Var är den där lyckan alla pratar om?

Det är inget fel att unna sig men om man vill vara lycklig jämt så är det nog en bra idé att inte värdera de bra stunderna mer än några andra stunder. Med tanke på att allting konstant ändrar på sig kommer man därför bli besviken när man inte upplever de bra stunderna. Man hamnar i något slags vänteläge och det man väntar på är att få ha det bra. Detta skapar begär som gör att vi försöker upprepa eller sträva mot det vi värderar lite mer. Men varför vänta på att ha det bra? Du kan ha det bra och du kan ha det bra just nu. Skall man sträva efter något så borde det vara att inte värdera njutning mer än vad man värderar alla andra stunder. Värdesätter man alla stunder lika mycket så är man aldrig missnöjd med hur det är.

Stunderna man helst undviker kommer mycket oftare än vad man önskar och när man väl hittar något roligt så skiner man upp som en stor sol. Det blir lite som en berg-och-dalbana av toppar och dalar och personligen kan jag bli lite illamående av att åka för mycket karusell. Men å andra sidan får man äta sockervadd och glass om man har ont i magen så det verkar lösa sig ändå!

Begär och motvilja har en sak gemensamt och det är att komma bort från det som händer nu. Livet just nu är perfekt som det är men ändå är det vanligaste att vilja ta bort eller lägga till något i den verklighet man upplever. Så fort vi försöker ändra på verkligheten skapas en inre konflikt som gör att vi inte lever så som vi önskar.

Under min resa har jag lärt mig att allt blir lite enklare om man accepterar stunden istället för att försöka ändra på den. Gör man det inser man att problem kommer upp till ytan och löses upp av sig själva utan ansträngning. Det i sin tur leder till att allt som ansågs vara hinder nu istället vänds till oändligt många möjligheter. Om varje stund är perfekt blir allt som kommer därtill bara en stor bonus.

Bakom våra moln skiner solen jämt 🙂

 

 

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 − nio =