Återupptäck mat

Avokado, färsk ananas, passionsfrukt, grön sparris, sötpotatis och jordgubbar. Hur kändes det?

Sedan jag förstod att lyckan finns i att vara den jag redan är har jag upptäckt att det finns 3 saker som gör att människor blir mer medvetna. Det första är meditation, det andra är yoga och det tredje är mat. I slutändan vill dessa tre vara tillsammans men idag skall vi endast prata om maten!

Allt är du, inklusive mat
Om jag äter en apelsin kommer den apelsinen inom några timmar förvandlas till ”mig”. Låt oss ge detta en ärlig och nyfiken reflektion… Det jag äter förvandlas alltså till mig. Det är slående logiskt och chockartat när vi förstår hur betydelsefullt det faktiskt är. Vad jag stoppar i munnen bygger upp hela min kropp och sinne och hur jag mår har 100% att göra med vad jag äter. Detta öppnar möjligheten till att jag själv kan bestämma hur jag skall må och hur vaken jag vill vara.

Förberedelser och förebyggande (kom ihåg detta)
Livet består i smärta. Viss smärta är kortvarig medans annan är plågsam och utdragen men ändå har smärta alltid samma karaktär. Av erfarenhet, oberoende av intensitet eller tidsspann, vet jag att smärta alltid kommer tillbaka men det finns något som skiljer då från nu. Det är känt att smärta finns, jag har accepterat den. Det enda jag kan göra är att leda min kropp genom livet och serva den med kärlek. Men hur gör jag det? Jag ger den minimalt med stress och obehag vilket endast är möjligt om jag föder kroppen med bra mat.

Jag har fullt ut och oavbrutet ätit mat från växtriket i 6 månader och det binder så vackert ihop med allt annat jag ägnar mig åt. Min väg var att först börja praktisera meditation men jag är övertygad om att andra har enklare att förändra sin livsstil när det gäller mat. Övergång till växtbaserad mat är att förebygga smärta i form av sjukdomar som nästan alltid är förknippade med usel näring. Den som vågar erkänna att 100% mat från växtriket är det optimala för kroppen har också enklare att göra övergången.

En betydande orsak tar bort förvirring
Är ditt själ viktnedgång eller är det att bli medveten om dig själv och med vilja få ett permanent stopp på allt lidande? Vad du än väljer så kommer du få mer än 222 andra goda själ på köpet. Hitta ett själ som är betydelsefullt för dig! Om du på riktigt struntar i djuren men älskar klimatet så håll dig till klimatbiten. På sikt kommer en att förstå att alla fördelar är lika och övertygande självklara och har alltid varit. Ignorans hindrar oss från att se saker och växtbaserad mat är ett verktyg för att se igenom sin egen ignorans. Det är det enda vi kan göra för att vara det vi redan är.

Frukost med gröt, mango och dragonfruit på ett homestay i Bali

Mästare rekommenderar växtbaserad mat
Nu kan vi sluta lyssna på mig och istället lyssna på alla genier och självupptäckta personer som förespråkar växtbaserad mat. I och för sig säger de att mjölk går bra men jag vågar utmana den idén. Jag bodde med en yogi i Indien som mediterar 13 timmar om dagen och under en månad åt vi endast vegansk mat (han äter det alltid). För de som prioriterar medvetande och harmoni är växtbaserad mat att föredra.

En viktig poäng
För att avsluta måste jag igen påminna om att jag lever utifrån att alla gör så gott de kan för att gå genom livet. Det räcker inte med att veta detta för att vid ett senare tillfälle bli upprörd över andra personer eller händelser. Vi måste agera och leva utifrån insikten om att vi alla är en. Inget annat duger. Sträva mot växtbaserad mat, kolla på dokumentärer och utgå från kärlek till dig själv om du önskar leva livet som de säger att man kan.

Maten är betydelsefull och den förebygger sjukdomar men framförallt påverkar den hur jag mår just nu. Förändring börjar med mig, ingen annan. Börja fokusera inåt och låt ditt ljus växa för du ser, ljuset har aldrig sett mörkret.

Meditation i väntan på att te skall bli klart i Yogyakarta. Tracy tog ett kort innan hon påminde mig om att det var klart 🙂

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *