' Allt beror på allt – Living Truth

Allt beror på allt

Alla tycker om att få beröm när vi gjort någonting bra! Vi får inte glömma bort att allt bra du någonsin gjort beror på allt annat. När vi förstår sambanden ökar vår tacksamhet och vi uppskattar saker på ett nytt sätt.

Resan fortsätter
Helt plötsligt befinner vi oss i Örebro! Vi började lifta med en affärsman från Göteborg till Alingsås och därefter åkte vi med en stor skåpbil till Skara och hälsade på min kära kusin. Egentligen skulle vi direkt till Stockholm från Skara men det visade sig att min kusin har en lägenhet i Örebro som hon erbjöd sig att låna ut till oss. Fantastiskt! Örebro är en mycket fin stad men det är inte städerna eller vyerna som gör resan värd, det är enkelheten och att allt till synes löser sig utan ansträngning så länge man har en bra attityd.

Tur?
Givetvis hade jag aldrig kunnat ta mig till Skara om inte affärsmannen hade befunnit sig där just den tidpunkten. Ur detta perspektiv är det mycket enkelt att förstå och det går också att förklara med tur, och ja, det var en himla tur, men när vi tänker ur ett större perspektiv så är det inte bara tur, det är rena miraklet! Vad hade hänt om han hade åkt förbi 10 minuter innan jag höjde tummen i vädret? Vad hade hänt om jag kommit dit lite senare på dagen? Vad hade hänt om jag tog flyget till Sverige en dag senare? Vad hade hänt om affärsmannen inte hade startat sitt företag för 30 år sedan? Vad hade hänt om inte två bilföretag gick ihop och skapade varumärket Mercedez-Benz år 1926, hade affärsmannen valt att stanna om han hade en annan bilmodell? Hade han ens varit där?

Hur långt vill du gå tillbaka?
När du börjar ta in faktumet att precis allt som händer i ditt liv, från stund till stund, beror på allting annat. Inte bara allting annat där du befinner dig utan alla sammanträffanden i hela universum har lett fram till det som händer nu. Det finns oändligt många faktorer som gör att jag nu befinner mig i Örebro och insikten om att vi inte kan ta åt oss credden för någonting är befriande. Allt beror på allt annat och du, som person, har ingenting som enbart är din förtjänst. När du försöker spåra alla sammanträffanden tillbaka i tiden så upphör sinnet att fungera, det kollapsar då det omöjligt kan ta in vad det egentligen är som pågår just nu och varför.

Utgå alltid från större perspektiv
Det är obegripligt att förstå sig på varför allting sker och vilken liten chans det är för att det faktiskt skall ske och tar du bort en faktor så rasar hela universum samman. Sanningen är att det finns ingenting att ta bort eller addera till det som är, då allt, helheten, redan är perfektion. Endast ur det mänskliga perspektivet, där allt händer dig, kan vi värdera vad som är bra eller dåligt. Sluta upp med att värdera vad som är bra eller dåligt, verkligheten kommer aldrig bry sig om dina åsikter, utan verkligheten kan du inte ens ha några åsikter. Verkligheten, den eviga och permanenta stillheten låter allt finnas som det är, i perfekt balans och det är endast vi människor som har något att säga till om.

Låt gå
Släpp taget om kontrollen, släpp tankar och förhoppningar om att något skall bli bättre än vad det redan är. Släpp taget och inse att du är kärlek i den renaste formen och universum är alldeles för stort för att få plats i din kropp och i ditt sinne. Öppna upp ditt bröst och upplev verkligheten bakom tankar och koncept. Du är med och skapar världen och du gör det genom dina tankar. I teorin är det hur enkelt som helst, det är bara att fråga sig vad man vill ha och sedan ge det till andra. Är du seriös med uppvaknandet så är det bara en tidsfråga innan verkligheten börjar smälta ihop. Allt du kan tänka, peka på eller tala om är inte den du är och det enda som återstår är att vara. Var den du är!

Kärlek, lycka och glädje har ingen gräns men det blir endast tillgängligt när du släpper taget om att hitta det.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 5 =