' Absolut relativt – upplev för dig själv – Living Truth

Absolut relativt – upplev för dig själv

Det finns två aspekter av ett uppvaknande. I det absoluta är allt i sin ordning och vi lever redan i perfekt harmoni och kärlek. Den andra aspekten är det relativa som innebär konstant och evig förändring. När evig stillhet och evig rörelse flyter ihop kan ett uppvaknande ses som fulländat.

Evig stillhet och evig rörelse är identiska
Det betyder att det finns aldrig en punkt då livet är färdigt. Vi och våra föräldrar har blivit lärda att bli färdiga med allt vi gör. När jag vandrar på Sveriges gator så ser allting färdigt ut. Inget smuts och allt står prydligt och alla väntar på sin tur. Sverige är ett färdigt land. Fredrik Härén (årets talare 2006 och 2007) gjorde en bra jämförelse mellan i-länder och u-länder. Developing countries (u-land) och Developed countries (i-land). På engelska blir det tydligare då developed country betyder färdigt och klart land. Det finns inget mer att göra och detta resulterar i att de försöker behålla det gamla och förbiser naturens lag om evig förändring.

Har man inte förstått det absoluta är det svårt att vara flexibel i det relativa.

Livet fortsätter och nu är din chans
Att sikta mot att ha ett färdigt hus, färdigt förhållande, färdigt jobb och färdig inkomst är att förneka din outtömliga potential. Om du ser till ditt relativa liv så är alla aspekter långt ifrån fulländade eller kompletta. Att leva i det relativa innebär att leva fullt ut och välkomna förändring på alla plan. Det finns dock ett steg som går bortom att välkomna förändring: att leda förändring.

Om vi kan släppa taget om det färdiga (förflutna) upplever vi inte förändring som något negativt. Du har en kvalitet inom dig som heter tillväxt. När du matar denna kvalitet med ditt hjärtas önskningar har du receptet på hur du frigör din fulla potential och således hur man lever i fullständig lycka och harmoni. Vägen dit är att alltid släppa taget.

Bygg upp momentum
Om du frågar mig hur jag gjorde för att sluta mitt kontorsjobb, resa runt världen och flyttat till Chile så är jag inte säker på om jag har ett bra svar. På ett sätt gjorde jag massor av saker för att bygga upp ett momentum men på ett annat plan kan jag inte ta credit för något – det bara hände.

Men en sak är helt säker och det är också detta jag alltid skriver om. Allt du gör i livet försöker påminna dig om vad som är sant och framförallt det vi kallar för ”mitt liv”. Vi alla kommer förr eller senare till en punkt då vi måste öppna dörren för det vi inte vet. Att fullständigt överlåta sitt liv till det okända är vägen till sann harmoni och sann kärlek. Jag började läsa böcker, kolla videos och jag började meditera. Två års daglig meditation och fem 10-dagars meditations retreats förvandlar många frågetecken till levande sanningar.

Var förändring
Efter denna resa från liv till död och från död till liv är det uppenbart att livet är och alltid bekommer. Vår roll som individ är att prioritera om och lägga energi på det som ger energi. Detta är en process som aldrig blir klar. Denna process är också nyckeln till lycka och kärlek som aldrig tar slut. Lägg fokus på det som faktiskt betyder något för dig.
Jag började prioritera mig själv till den grad att jag var beredd att offra alla mina relationer och allt jag ägde. Det är med denna övertygelse du måste arbeta om du vill koppla ihop hjärtat med sinnet och leva i enighet med dig själv.

Var inte rädd
När vi ser framför oss att det finns oändligt att göra inom alla områden i livet är första reaktionen något som kan liknas med höjdrädsla och vi kryper in i skalet igen. Låt inte denna intellektuella bild av oändlighet stoppa dig från att växa. Lär dig mer, öva dig, observera dig själv och sträva mot att göra mer. Men gör bara mer av det du tycker om och gör mindre av det du inte tycker om eller rent av avskyr. Du är inte här för att göra meningslösa saker som inte ger dig energi. Vem kom ens på den tanken från början?!

Resultat är oundvikligt
När man är villig att offra allt (på individnivå) är man på samma gång villig att ta emot allt (det absoluta). Din fred är viktigast och det är bara du som kan ta dig hela vägen till himmelriket inom dig. Som den lilla prinsen sade: ”Det essentiella är osynligt för ögat”

När du börjar ta steg på resan som aldrig tar slut kommer du så småningom märka hur livet börjar skifta. I början är det subtilt men du märker att du stressar mindre, du märker att solen lyser lite oftare, folk börjar ge dig snälla kommentarer och nya saker och tillfällen kommer till dig. När du gör detta under en tid och sedan tittar tillbaka och jämför ser du tydligt vad som ändrats men din förmåga att beskriva det är däremot begränsad. Men det gör ingenting, du vet. Du har hittat något som alltid kommer att följa dig och din övertygelse om vilken väg som är rätt blir klarare.

Sträva mot att bli medveten om medvetande. Länge leve nybörjaren!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

9 − tre =