' 3 sätt att vakna – Living Truth

3 sätt att vakna

Vägen till ett uppvaknande kan ske på tre olika sätt. Oavsett om du valt det eller ej så kommer ett uppvaknande garanterat skaka om ditt liv på alla plan.

Efter att ha tillbringat nästan två veckor i Frankrike är det dags att åka vidare till varmare breddgrader. Madrid – here we come. (För övrigt älskar fransmännen ost. De är tokiga på riktigt)

Stark vilja
Det är svårt att säga vilken väg som är mest populär men om du har en stark önskan om att veta Sanningen med stort S så är det troligtvis detta som kommer leda till att något klickar. Synen på mysticism och spiritualitet är en aning annorlunda idag jämfört med tidigare millennier. Fram tills nu har vi blivit lärda att det nästan är omöjligt att vakna om du inte flyttar in i ett kloster och lämnar allt bakom dig. Detta, bland annat, har bidragit till folk i allmänhet tror att det är svårt att bli en Buddha eller Jesus. Tron på att det är svårt att vakna är det som gör att vi stannar kvar där vi är.

Har du en stark vilja att vakna så kommer du också hitta vägar och metoder som tar dig dit. Om du inte vaknar genom de övriga två alternativen så är detta din väg att gå.

Smärta
Alla har vi en historia och alla har vi smakat på piss åtminstone några gånger i livet. När smärta övergår till att bli olidlig kan intressanta och nya tankemönster uppenbara sig. Människor som väljer att avsluta sina liv i förtid börjar se sig själva som ett främmande objekt som de också anser vara orsaken till lidandet. När detta sker börjar de observera sig själva och det i sin tur kan många gånger leda till spontana uppvaknanden.

Det mest kända exemplet idag måste vara Eckhart Tolle. I sin bok “The power of now” berättar han om sina tankegångar precis innan blixten slog ner. Han blev så trött på sig själv att han högt tänkte “Jag vill inte leva med mig själv längre!” och kort därefter slog det honom “Vem är jag som inte vill leva med mig? Det måste finnas två!”. Nästa morgon var hans depression bortblåst och nu är han en av de största namnen som sprider budskapet.

Jag tror smärta är en bra men ofrivillig väg att gå eftersom man verkligen ser hur oerhört ansträngande det är att gå runt med en känsla av separation.

Slumpmässigt uppvaknande
Detta händer ibland men hör till ovanligheten. Det kan ske för vem som helst och oftast utan att personen i fråga varken hört talas om uppvaknande eller spiritualitet på förhand. En del av dessa personer förstår inte ens vad det är som skett och fortsätter sina liv som vanligt utan att prata om det.

Sri Ramana Marashi var en pojke på 16 år i Indien som plötsligt vaknade upp helt slumpmässigt. Till en början kunde han inte ta hand om sig själv då han uppenbarligen inte kunde skilja på sin egen kropp och omgivningen. Han begav sig till ett ashram där han stannade för resten av sitt liv och den största delen tillbringade han i tystnad. Hans bästa lära var att sitta i tystnad och det sägs att folk vaknade upp bara genom att befinna sig i hans närhet.

Det är inte svårt!
Har du viljan och kanske lite erfarenhet av lidande så kommer du garanterat att vakna om du väljer en metod som är lämplig för just dig. Jag kommer alltid rekommendera meditation till att börja med och kan du sitta ner 1 timma om dagen under en vecka så kommer du märka resultat. Om du inte märker resultat efter en vecka kan du prova en annan teknik, exempelvis yoga eller andra typer av meditation.

Hur vet jag om jag gör framsteg?
Om din yttre värld förändras positivt på något sätt efter en vecka så vet du att din valda metod fungerar. Märker du att du inte reagerar på samma sätt, alternativt att du känner dig mer grundad och glad så har du troligtvis prickat in rätt metod för dig. Stanna där och fortsätt din praktik. När jag pratar om framsteg så menar jag inte vilka tillstånd du kan nå under tiden du praktiserar utan jag menar i ditt vardagliga liv. Under meditation kan en mängd coola fenomen uppstå men det är ointressant när vi pratar om att vakna upp.

Varför?
Ja, varför? I slutändan är allt meningslöst vackert och det är just det som jag önskar att du får uppleva nu när du har tagit form som en människa. Universums genialitet är så vacker att den måste upplevas och vi, här och nu, har förmågan att se vår egen skönhet med klarhet.

Livet är ett mirakel. Du vet om det men känner du det i hjärtat? Ett uppvaknande är nödvändigt för att du skall förstå och se din egen storhet. Innan detta sker kommer du att leva kvar som en ynklig identitet som ständigt försöker försvara sitt luftslott utan vidare resultat.

Du är värd sanningen om dig själv!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tio + 12 =