' 2017-2020 – Håll i er! – Living Truth

2017-2020 – Håll i er!

Klimatet är värre än någonsin. Den där Trump provar något nytt genom att välja affärsfolk som ministrar. Ovanligt mycket krig i världen. Ekonomin är galet skev och fattigdomen ökar. Barn svälter och vi äter upp miljarder djur varje år. 

Men det känns som att människan är på väg att förändras och därför kan 2017-2020 bli de mest intressanta åren på mycket länge! Vissa forskare påstår att det är de närmaste 50 åren som jordens öde avgörs. Eller rättare sagt människans öde för jorden kommer finnas i några miljarder år till men människor har ett intresse i fortsätta finnas. Men vad skall vi göra då?!

Vi vet precis vad vi behöver göra. Vi behöver minska utsläppen, eliminera fattigdom, sluta kriga, snabbt forska fram förnyelsebar energi, ändra skolsystemet, byta ut det ekonomiska systemet, äta mindre kött osv. Oj, vad mycket det är att göra men om vi bara försöker släcka bränder utan att tänka på vad det är som brinner så blir det en svår uppgift. Hur gör vi då?

Bränslet kallas för egot. Jag med flera ser att det som krävs är att tysta ner egot och istället börja styras mer av hjärtat. Kombinerar vi våra hjärtan med logiken kan vi göra något för att hindra det som håller på att hända. Men hur skall man förklara för människor som är fästa vid sina tankar att sluta upp med det? Det är en härlig utmaning men det börjar sprida sig mer och mer och det är också därför jag skriver den här bloggen. När vi förstår vad det är som ställer till med alla problem har vi lättare att göra något åt det och i samma veva bli kreativa. Vi behöver fler kreativa människor som förstår att det inte går att lösa problem genom att tänka utan vi måste börja skapa något nytt som kan ersätta det gamla. Vi kan inte använda gamla metoder till att lösa gamla problem.

Vi förstår inte bättre. Det är så enkelt för hade vi verkligen förstått allvaret hade vi fixat det. Jag har också varit en vanlig människa som gjorde som alla andra fram tills att jag blev ovanlig. Min förhoppning är att alla skall bli ovanliga till den graden att alla är helt unika. Kan vi hylla det som är bäst med oss har vi större chans att bromsa den negativa trenden.  Inte nog med det; när vi förstår att allt hänger ihop blir vi dessutom mer benägna att samarbeta och intressera oss för de bästa lösningarna.

Det behöver inte vara så märkvärdig. När individer runt om i världen förstår att de har ett eget ansvar och att det är upp till var och en att höja sitt medvetande så kommer vi se en förändring. Vi lever från insidan ut men det är inte lätt att förstå om man inte intresserar sig för att veta. Vem som helst kan uppleva enighet genom meditation och när polletten trillar ner blir allt mycket klarare.

Hade det inte varit häftigt med meditationssalar istället för rökrum? 😀

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × fyra =